1 januari 2025: entree leeftijd seniorenregeling naar 63 jaar

De seniorenregeling biedt oudere werknemers in de glastuinbouw de mogelijkheid om 80% te werken tegen 90% van het loon en met volledige pensioenopbouw. Meer deelname en door het verhogen van de AOW-leeftijd is de looptijd van de regeling in de loop der jaren langer geworden. Dit was aanleiding om de regeling in twee stappen aan te passen.

Per 1 januari 2025 wordt de tweede stap in verhoging van de entree leeftijd gezet. Werknemers kunnen dan gebruik maken van de seniorenregeling vanaf de leeftijd van 63 jaar.  

Sociale partners glastuinbouw
De seniorenregeling is ontwikkeld door sociale partners in de glastuinbouw; CNV Vakmensen, FNV Agrarisch Groen, Glastuinbouw Nederland, LLTB, LTO Noord, LTO Nederland, Plantum en ZLTO. Meer informatie over de seniorenregeling en de berekening van de dagvergoeding vind je hier.

Sociale partners maakten vorig jaar een animatievideo die de seniorenregeling en de veranderingen aan de regeling in beeld brengt.

Fonds Colland Arbeidsmarkt
De seniorenregeling wordt gefinancierd door de bijdrage van werkgevers en werknemers aan de regeling via het fonds Colland Arbeidsmarkt. Het fonds is een samenwerking tussen cao-partijen in de glastuinbouw. Het fonds Colland Arbeidsmarkt draagt bij aan thema’s zoals duurzame inzetbaarheid, personeelsbeleid, imago, scholing, veiligheid en gezondheid in de agrarische en groene sectoren.

Ingrid Blom-Meeusen

Glastuinbouw Nederland - © 2024