Aanleg verlengde Hoogseweg Pijnacker akkoord

Op dinsdag 7 maart ondertekenen de wethouders Albert Abee van Lansingerland en José van Egmond van Pijnacker-Nootdorp het convenant Aanleg Verlengde Hoogseweg. Met de ondertekening van het convenant geven beide gemeenten aan dat zij de aanleg van de weg gaan realiseren.

De aanleg volgt direct op de aanleg van de Oostelijke Randweg bij Pijnacker. Volgens de huidige planning is de Verlengde Hoogseweg eind 2018 gereed. Door de bestaande Hoogseweg in Pijnacker aan te sluiten op de Kleihoogt in Lansingerland, verbetert de ontsluiting van dit glastuinbouwgebied. Ook biedt de aanleg van de Verlengde Hoogseweg kansen om een fietspad parallel aan de Hoogseweg te realiseren. Dit fietspad wordt onderdeel van de provinciale snelfietsroute Delft-Pijnacker-Berkel-Zoetermeer. Daarmee verbetert ook de fietsbereikbaarheid in de regio.

De komst van de weg is een wens van vele betrokken partijen, o.a. van Stichting FES bedrijfsleven. Het project is financieel mogelijk gemaakt met financiële bijdragen van diverse partijen: de gemeenten Pijnacker-Nootdorp en Lansingerland, Rijk/Metropoolregio Rotterdam Den Haag, provincie Zuid-Holland, Stichting FES bedrijfsleven en de Rabobank.

Glastuinbouw Nederland - © 2024