Collegebesluiten Ctgb februari 2021

Het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden (Ctgb) heeft in haar vergadering van eind februari diverse besluiten genomen. Het totaal overzicht van de besluiten is terug te vinden in het persbericht van het Ctgb (zie bijlage). Voor de glastuinbouw zijn onderstaande besluiten van belang.

NIEUWE TOELATING

Largo (16160 N)
Deze groeiregulator met de werkzame stof gibberellinezuur (GA3) wordt voor professioneel gebruik toegelaten in de bedekte teelt van Pelargonium; potplant en stek en in de bedekte teelt van de potplant van cyclaam; sierkool; helleborus; spathiphyllum en chrysanthemum en in de teelt van snijbloemen: alstroemeria, aster, astrantia, brassica, carthamus, celosia, crocosmia, curcuma, eryngium, euphorbia, gypsophila, helleborus en lilium.

Afepasa (16161 N)
Dit schimmelbestrijdingsmiddel met de werkzame stof zwavel wordt voor professioneel gebruik toegelaten in de kas voor een ruimtebehandeling in vruchtgroenten van Solanaceae (bedekte teelt), aardbei (bedekte teelt), bessen (bedekte teelt), druif (bedekte teelt), braam- en framboos-achtigen (bedekte teelt), bladgroenten (bedekte teelt), peulgroenten (bedekte teelt), courgette (bedekte teelt), vruchtgroenten van cucurbitacea, niet eetbare schil (bedekte teelt), koolgewassen (bedekte teelt), wortel- en knolgewassen (bedekte teelt), ui-achtigen (bedekte teelt), stengelgroenten (bedekte teelt), kruidenteelt vers of gedroogd m.u.v. medicinale kruidgewassen (bedekte teelt), medicinale kruidgewassen (bedekte teelt), potplanten (bedekte teelt), snijbloemen (bedekte teelt, trekheesters, snijgroen, bloembol- en bloemknolgewassen (bedekte teelt), boomkwekerijgewassen m.u.v. rozen (bedekte teelt), rozen (bedekte teelt), vaste plantenteelt (bedekte teelt), bloemenzaadteelt (bedekte teelt), veredeling en zaadteelt van akkerbouw-, groente- en fruitgewassen, kruiden en sierteeltgewassen (bedekte teelt).

Limocide (16169 N)
Dit schimmelbestrijdingsmiddel en insectenbestrijdingsmiddel met de werkzame stof sinaasappelolie wordt via een wederzijdse erkenning voor professioneel gebruik toegelaten in de bedekte teelt van aardbei, tomaat, paprika, radijs en sierteeltgewassen.

ETIKET UITBREIDING

Proplant (12918 N)
De toelating van dit schimmelbestrijdingsmiddel met de werkzame stof propamocarb hydrochloride wordt via een kleine toepassing uitgebreid voor professioneel gebruik in de teelt van
aardbei, opkweek en vermeerderingsteelt

In werking treden besluiten
Een besluit van het Ctgb treedt in werking op de dag van publicatie in de Staatscourant; zie: www.officielebekendmakingen.nl. Vanaf dan geldt voor een middel hetgeen in het betreffende Ctgb-besluit is vastgesteld. Deze besluiten worden gepubliceerd op de Ctgb-website, zie gewasbescherminingsmiddelen en biociden.

Glastuinbouw Nederland - © 2024