Crisisteam Tuinbouw bij elkaar over situatie Oekraïne

Het Crisisteam Tuinbouw, het samenwerkingsverband binnen Greenports Nederland, is vandaag vrijdag 25 februari bij elkaar geweest voor een korte afstemming. Uitgangspunt is vooral om de vinger aan de pols te houden. Namens Glastuinbouw Nederland waren voorzitter Adri Bom-Lemstra en directeur Ruud Paauwe bij het overleg aanwezig.

Afgesproken is dat de achterban zo spoedig mogelijk wordt geïnformeerd over nader te ondernemen acties. Momenteel zijn er al diverse meldpunten geopend, onder andere voor het stageren van verkoop bij Royal FloraHolland (klantcontact centrum Royal FloraHolland), KAVB en GroentenFruit Huis. Het meldpunt voor stagnatie van bancaire zaken (betalingsverkeer e.d.) is bij Rabobank Nederland via uw relatiebeheerder.

Arbeidszaken
De huidige, toenemende problematiek met betrekking tot de energiesituatie als gevolg van de Russische inval, zal worden meegenomen in de al geplande gesprekken met de ministeries van LNV en EZK. Die gesprekken komen voort uit de in januari gestuurde brandbrief, met daarin onze hulpvraag en een aangeleverde impactanalyse. Vanuit VNO/NCW worden de landelijke arbeidszaken gecoördineerd. Daarbij moet bijvoorbeeld worden gedacht aan oproepen voor in Nederland werkzame reservisten vanuit Oekraïne, Polen en wellicht ook andere Oost-Europese landen. Voor arbeidszaken betreffende medewerkers in uw glastuinbouwtuinbouwbedrijf is het meldpunt: info@glastuinbouwnederland.

Ruud Paauwe

Glastuinbouw Nederland - © 2024