Ctgb verleent 2 toelatingen met perspectief voor glastuinbouw- en zomerbloemensector

Het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden (Ctgb) heeft in juni totaal negen toelatingen, twee uitbreidingen en één herregistratie verleend. Voor de glastuinbouw- en zomerbloemensector zijn de volgende besluiten van belang:

Toelatingen gewasbeschermingsmiddel

Issimo op basis van de werkzame stof acibenzolar-S-methyl
Het middel wordt toegelaten als plant activator door middel van een gewasbehandeling in chrysant. Het betreft een middel voor professioneel gebruik.

MET52OD op basis van de werkzame stof Metarhizium anisopliae var. anisopliae strain F52
Het middel wordt toegelaten als insecten- en mijtenbestrijdingsmiddel in een diverse range van gewassen (zowel veldgebruik als in kassen), o.a. aardbeien, diverse fruitgewassen, vruchtgroenten (cucurbitaceae en solanaceae), uien, prei, kool, bonen en siergewassen. Het betreft een middel voor professioneel gebruik.

Herregistratie gewasbeschermingsmiddelen

Chrysal AVB op basis van de werkzame stof natriumzilverthiosulfaat
Het middel wordt toegelaten als groeiregulator na de oogst van snijbloemen ter voorkoming van kwaliteitsverlies door ethyleenschade in alstroemeria, euphorbia, lelie en overige ethyleengevoelige snijbloemen. Het betreft een middel voor professioneel gebruik.

Ingetrokken gewasbeschermingsmiddelen

Aramo, 112394 N
Onkruidbestrijdingsmiddel met op het etiket: bloemisterij-gewassen (onbedekte teelt). Toelating is per 31 mei 2015 komen te vervallen. Er is geen aflever- opgebruiktermijn afgegeven.

Caragoal GR, 4379N
Slakkenbestrijdingsmiddel op basis van de werkzame stof metaldehyde.  Toelating is per 31 mei 2015 komen te vervallen. Er is geen aflever- opgebruiktermijn afgegeven.

Brabant Slakkendood, 4377N
Slakkenbestrijdingsmiddel op basis van de werkzame stof metaldehyde. Toelating is per 31 mei 2015 komen te vervallen. Er is geen aflever- opgebruiktermijn afgegeven.

Jeannette Vriend

Glastuinbouw Nederland - © 2024