Enquête: Flexibel energiegebruik in de strijd tegen netcongestie

Netcongestie vormt een steeds groter probleem voor ondernemend Nederland. Het elektriciteitsnet zit vol. Dat beïnvloedt productie, verduurzaming en innovatie. Het Landelijke Actieprogramma Netcongestie (LAN) zoekt samen met diverse partijen naar oplossingen voor netcongestie. Dit doen zij in opdracht van het ministerie van Klimaat en Groene Groei (KGG).

Flexibel energiegebruik is een goede manier voor bedrijven om minder of helemaal geen last te hebben of krijgen van netcongestie. Daarom heeft het LAN in samenwerking met VNO-NCW hierover een vragenlijst opgesteld voor ondernemers. Kennen ze de mogelijkheden van efficiënt en flexibel energieverbruik? Wat staat bedrijven in de weg bij het implementeren hiervan en welke behoeftes hebben zij rond het managen van netcongestie?   

Met deze inzichten en ervaringen worden de knelpunten en blokkades duidelijk en kunnen oplossingen gevonden worden die ondernemers ook daadwerkelijk helpen. Zoals het aanpassen of versnellen van wet- en regelgeving maar ook in het verstrekken van betere informatie en ondersteuning zoals passende (financiële) middelen.

Deelname aan het onderzoek kost slechts 7 minuten van je tijd en is volledig anoniem. Ga hier naar de enquete.

Alexander Formsma

Glastuinbouw Nederland - © 2024