Flower Power tijdens Nationale Zomerbloemententoonstelling in Oude Kerk Naaldwijk

Naaldwijk – ‘Flower Power’ viert hoogtij tijdens de Nationale Zomerbloemententoonstelling van 6 – 9 september aanstaande. Het thema verwijst naast de uitbundigheid en blijheid van de gelijknamige jeugdcultuur van decennia geleden, vooral naar de kracht die bloemen uitstralen. De artistieke leiding ligt dit jaar in de kundige handen van Heleen Valstar van Heleen Valstar BV. Zij volgt Fred Zuidgeest van Zuidkoop Natural Projects op, die tot aan deze editie vele jaren hoofdarrangeur was.

De NZBT-keuring is de basis van de tentoonstelling, waardoor een zeer hoge kwaliteit van de aangevoerde producten is gegarandeerd. De registratie van de te keuren producten vindt dit jaar voor het eerst online plaats.

Tijdens deze 33e editie staat de groep ‘Zomerkanjers’ centraal. Denkt u hierbij aan bloemen zoals Delphinium, Helianthus en Hydrangea. Deze groep zomerbloemen onderscheidt zich door hun uitbundigheid, lengte, volume en de daarbij horende kleurige verschijning. Verwerkt in boeketten of solo op de vaas als ultieme blikvanger zorgen ze voor echte Flower Power!

Vanaf dit jaar online registratie producten NZBT-keuring
Het NZBT-bestuur heeft ervoor gekozen om over te gaan naar een gebruiksvriendelijk registratieplatform, waarop deelnemers aan de NZBT-keuring, die meedingen naar de NZBT-prijzen en de Meesterteler Award zelf hun producten voor de keuring kunnen aanmelden. Tot dit jaar vond registratie van de te keuren producten veelal via de telefoon of e-mail plaats.

Hoe gaat dit in zijn werk?
De registratie van de producten op dit digitale platform vindt plaats vanaf twee weken voor de tentoonstelling. Op het platform kunnen deelnemers met een wachtwoord inloggen en hun producten registreren. Registreren kan tot een halve dag voor de daadwerkelijke inname van de producten op de veiling.

- Voor deelnemers van vorig jaar
Deelnemers aan de NZBT-keuring 2017 zullen twee weken voor de keuring, bij opening van de registratie, via een e-mail de link naar dit platform toegestuurd krijgen. In deze e-mail zal ook een wachtwoord te vinden zijn, waarmee deelnemers kunnen inloggen op hun persoonlijke account.
Vervolgens zijn daar de inzendingen van 2017 terug te vinden en  kan men de inzendingen voor 2018 registreren.

- Voor nieuwe deelnemers en deelnemers uit eerdere edities dan 2017
Nieuwe deelnemers en zij die in 2017 niet hebben deelgenomen, maar wel in vorige jaren, kunnen vanaf opening van de registratie zelf een account aanmaken en daarna hun producten voor 2018 registreren. Op www.nzbt.nl zal de link naar de registratiesite terug te vinden zijn.

Nog vragen?
Stuur dan een mail naar keuring@spam-protectnzbt.nl. De Nationale Zomerbloemententoonstelling is van 6 tot en met 9 september a.s. De NZBT-keuring vindt plaats op woensdagavond 5 september a.s. Voor meer informatie over openingstijden en tentoonstelling: www.nzbt.nl.

Zoals in de afgelopen jaren is de Oude Kerk op de eerste dag van de tentoonstelling, donderdag 6 september, vanaf 12.00 uur – 18.30 uur open voor het publiek. Let u op de veranderde openingstijden op de overige dagen! Open Monumentendag valt ook dit jaar weer in het weekend van de tentoonstelling. Hierdoor is de historische Oude Kerk in Naaldwijk ook dit jaar het mooist versierde monument van Nederland. 

Openingstijden
Donderdag      6 september               12.00 – 18.30 uur
Vrijdag             7 september              10.00 – 21.00 uur
Zaterdag          8 september              10.00 – 18.00 uur
Zondag            9 september              10.00 – 17.00 uur

Glastuinbouw Nederland - © 2024