Gesubsidieerde vitaliteitsscan

De vitaliteitsscan is een digitale vragenlijst die meet hoe werknemers lichamelijk en geestelijk in staat zijn hun werk te doen. Het is een breed medewerkers onderzoek dat hierin zowel individueel als groepsgewijs inzicht geeft. De vitaliteitsscan is gebaseerd op de internationaal erkende Work Ability Index (WAI), ook wel Werkvermogensmonitor genoemd. De scan is onderdeel van het programma ‘Werken aan morgen’.

De vitaliteitsscan is een digitale vragenlijst die meet hoe werknemers lichamelijk en geestelijk in staat zijn hun werk te doen. Het is een breed medewerkers onderzoek dat hierin zowel individueel als groepsgewijs inzicht geeft. De vitaliteitsscan is gebaseerd op de internationaal erkende Work Ability Index (WAI), ook wel Werkvermogensmonitor genoemd.

De scan brengt in kaart hoe het staat met de inzetbaarheid van je medewerker(s).

  • Met de scan is verzuim en uitval te voorspellen.
  • De scan meet het productieverlies en geeft daarmee inzicht in het onbenut potentieel van je medewerkers
  • De scan meet ook de mate van werkgeluk van je medewerkers.

Inzet van de vitaliteitsscan
De vitaliteitsscan is inmiddels in het Engels, Pools, Duits en Frans vertaald. Logt een medewerker in op de scan dan krijg je de mogelijkheid om een voorkeurstaal te kiezen. Coaching of een werkplekonderzoek vindt plaats in het Nederlands. Voor anderstalige ondersteuning kan Stigas je als werkgever verwijzen naar een organisatie die daarin gespecialiseerd is.

De vitaliteitsscan maakt onderdeel uit van het programma Werken aan morgen. De vitaliteitsscan is kosteloos voor bedrijven die Colland-premie afdragen. Dit aanbod geldt voor de looptijd van de MDIEU-subsidie (1 juli 2024) en ‘zolang de voorraad strekt.’

Meer informatie
Stigas heeft namens de agrarische en groene sectoren subsidie aangevraagd en gekregen van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Deze ‘MDIEU-subsidie’ is door Stigas vertaald naar activiteiten en dienstverlening in het programma ‘Werken aan morgen’. De vitaliteitsscan is onderdeel van dit programma. Binnen het programma ‘Werken aan morgen’ wordt actief samengewerkt met Kasgroeit. Een werknemer die een leven lang leert, werkt aan werkvermogen, employability en vitaliteit. Allemaal zaken die de duurzame inzetbaarheid vergroten.

Ingrid Blom-Meeusen

Glastuinbouw Nederland - © 2024