Gezocht: glastuinders die studenten willen beoordelen

Praktijkgericht opleiden vraagt om een leeromgeving die aansluit bij de groene beroepspraktijk, waaronder de glastuinbouw. Daarom zoekt Helicon mbo in Geldermalsen voor de periode mei en juni twee tot drie examinatoren uit de ondernemerspraktijk. Elke examinator beoordeelt drie studenten.

De ondernemers uit de glastuinbouw beoordelen de stage van de studenten (niveau 2, 3 en 4) op teelttechnische en bedrijfseconomische aspecten. Dat gebeurt op het stagebedrijf van de student, samen met een onderwijskundig examinator. De tijdsduur van de beoordeling bedraagt ongeveer één dagdeel per student.

Investeren in kwaliteit
Het middelbaar beroepsonderwijs van Helicon mbo Geldermalsen vindt plaats in een reële praktijksituatie en sluit daarom naadloos aan bij de vraag van werkgevers. Vertrouwen in de waarde van mbo-diploma’s is voor studenten, werkgevers en de maatschappij van groot belang. De opleiding investeert daarom veel in de kwaliteit van examinering, bijvoorbeeld door scholing van medewerkers, verbetering van exameninstrumenten, evaluaties en ook door controles van het examenproces (met beroepsbeoefenaars uit de praktijk).

Glastuinders die interesse hebben in de tijdelijke rol van examinator voor toekomstige medewerkers in de sector, kunnen contact opnemen met Jacqueline Kroon, beleidsspecialist Arbeid bij Glastuinbouw Nederland, telefoon: 06 215 174 86.

Jacqueline Kroon

Glastuinbouw Nederland - © 2024