Glastuinbouw inspireert jongeren met vlogs over werken in en om de kas

Vlogger Daan (19) laat ook deze zomer weer de veelzijdigheid van het werken in de glastuinbouw zien door langs te gaan bij jongeren die werken in en om de kas. De sector biedt aantrekkelijk werk aan scholieren, stagairs en young professionals. Om die reden loopt Daan, die zelf ook in de glastuinbouw werkt, bij verschillende glastuinbouwbedrijven een dag mee met jongeren die daar werken. Hoe ziet hun werkdag eruit en wat gebeurt er allemaal op de bedrijven?

Levi is 14 en heeft een bijbaan bij leliekwekerij Bredefleur in Moerkapelle. “Ik fietste hier langs en vond het echt een mooi bedrijf. Dus toen ik een bord met Scholieren gezocht zag, greep ik mijn kans om te solliciteren”, vertelt de scholier aan Daan in Vlog uit de Kas. Sindsdien werkt hij met veel plezier bij de leliekwekerij. Bekijk de vlog hier.

De glastuinbouw werkt niet alleen graag met scholieren. Steeds meer jongeren kiezen na hun studie voor een vaste baan in deze sector. Zo ook Jill, die werkt als accountmanager bij potplantenkwekerij SV.CO in De Lier. De young professional is begonnen als junior accountmanager en groeide al snel door. Bekijk de vlog hier.

Jongeren interesseren voor werken in dynamische sector
De Nederlandse glastuinbouw investeert volop in innovaties om nu en in de toekomst te kunnen voldoen aan de maatschappelijke eisen en de ambities van de sector. Ontwikkelingen op het gebied van onder meer robotisering, energie, waterkwaliteit en plantgezondheid vragen om gespecialiseerde werknemers. Dus is het zaak om jongeren nu al te interesseren voor werken in de dynamische glastuinbouwsector. Dit is dan ook wat Glastuinbouw Nederland, de ondernemersorganisatie voor de glastuinbouw, doet met Vlog uit de Kas. Met de vlogs laat Glastuinbouw Nederland jongeren via social media zien hoe leuk en uitdagend het is om in de glastuinbouw te werken.

22 augustus afsluitende vlog
De reeks vlogs van seizoen 7 wordt deze week afgesloten met een vlog waarbij Daan een dag meeloopt met stagiair Hidde bij tomatenkwekerij RedStar in Dinteloord. Hij wordt daar opgeleid tot teeltspecialist. Hij laat Daan de innovatieve aspecten van zijn werk zien.

Alle vlogs zijn te bekijken via www.vloguitdekas.nl, YouTube, Instagram, Facebook en TikTok.

Amy van der Lei

Project Bankerplanten met projectgroepen roos en gerbera als praktische denktank

Vorig jaar is het PPS-project ‘Gerichte inzet van bankerplanten voor weerbare teeltsystemen’ van start gegaan. Het project richt zich op de inzet van diverse banker- en nectarplanten om vooral de bladluisbestrijding te verbeteren en ook om te kijken…

Glastuinbouw Nederland - © 2024