Glastuinbouw Nederland in de media: toelichtingen op ledenenquête

De analyse van de ledenenquête van Glastuinbouw Nederland en Plantum over de impact van de energiecrisis op de aangesloten bedrijven, heeft geleid tot diverse publicaties in de media. Naast directe reportages en interviews is er ook informatie gedeeld met dagbladen voor artikelen komende tijd.

Op woensdag 5 oktober was voorzitter Adri Bom-Lemstra te zien en te horen in het wetenschappelijke NPR-programma Atlas. Het interview met Jouke Campen van Wageningen |University & Research over de kas zonder gas, werd voorafgegaan door een interview met de voorzitter van Glastuinbouw Nederland over de situatie in de sector. Daarin maakte ze voor het eerst melding dat een derde van de ondernemers in de glastuinbouw in financiële problemen kom vanwege de energiecrisis.
Meer uitkomsten van de enquete werden zaterdag 8 oktober vermeld in vakblad Nieuwe Oogst. Aansluitend werd het persbericht gedeeld met de overige media, zowel vakbladen, landelijke, als regionale pers.

Radio en televisie

  • De uitzending van Atlas is terug te kijken via deze link. Het item over de glastuinbouw begint na 19 minuten ongeveer;
  • Maandag 10 oktober was Adri Bom-Lemstra te horen bij BNR Nieuwsradio. Klik hier om het fragment terug te luisteren;
  • Ruud Paauwe gaf woensdagavond in het programma Langs de lijn en omstreken op Radio 1 een toelichting op de resultaten uit de ledenpeiling. Tussen het verslag van de Champions League in  is de directeur van Glastuinbouw Nederland te horen. Klik hier, het fragment duurt van 17.34 tot 22.10 minuten.

Roger Abbenhuijs

Glastuinbouw Nederland - © 2024