Gratis inzameling van (verboden) gewasbeschermingsmiddelen in Delfland

Tuinders kunnen hun resten van gewasbeschermingsmiddelen weer laten inzamelen. Stichting Opruiming Resten en Lege Verpakkingen in de Landbouw (STORL) komt later dit jaar meerdere malen naar de regio om dergelijke resten op te halen. Telers in het werkgebied van het Hoogheemraadschap van Delfland kunnen zich aanmelden bij STORL om hun overtollige bestrijdingsmiddelen te laten ophalen.

Tot 50 kilogram of liter per afhaaladres gebeurt dit geheel gratis. Voor grotere hoeveelheden zijn de kosten voor de tuinder. Ook inmiddels verboden beschermingsmiddelen, waarvan het bezit strafbaar is, kunnen straffeloos worden opgehaald. Hoogheemraad Stijn van Boxmeer: “Zo’n inzamelingsactie helpt bij het voorkomen dat resten van gewasbeschermingsmiddelen in de leefomgeving terechtkomen en uiteindelijk het water in sloten vervuilen.”

Aanmelden voor inzameling
Agrarische ondernemers in het werkgebied van het Hoogheemraadschap van Delfland kunnen zich aanmelden bij STORL via www.storl.nl. Op de website zijn ook de inzameldata per regio te vinden. De inzamelingsacties van STORL zijn essentieel om te voorkomen dat resten van gewasbeschermingsmiddelen in de leefomgeving terechtkomen en uiteindelijk het water in sloten vervuilen. STORL is een samenwerking tussen onder andere CropLifeNL (gewasbeschermingsproducenten), Agrodis (distributeurs) en LTO Nederland.

Het Hoogheemraadschap van Delfland zet zich dagelijks in om de kwaliteit van het oppervlaktewater te verbeteren. Schoon en goed water in sloten, vaarten, plassen is belangrijk voor een gezonde en aantrekkelijke leefomgeving, de biodiversiteit en is de basis voor onze voedsel- en drinkwatervoorziening.

Arthur van den Berg

Project Bankerplanten met projectgroepen roos en gerbera als praktische denktank

Vorig jaar is het PPS-project ‘Gerichte inzet van bankerplanten voor weerbare teeltsystemen’ van start gegaan. Het project richt zich op de inzet van diverse banker- en nectarplanten om vooral de bladluisbestrijding te verbeteren en ook om te kijken…

Glastuinbouw Nederland - © 2024