Gratis online voorlichting over veiliger werken met RI&E

In de RI&E worden de risico’s beschreven die werkgevers, ondernemers en vakbond in kaart willen brengen en terug willen dringen. Een forse klus, maar belangrijk genoeg om tot een goed einde te brengen. Het bieden van veilige werkplekken is immers van groot belang. In de week van de RI&E (20 tot en met 24 juni) zorgt Stigas voor een steuntje in de rug voor bedrijven om met de risico-inventarisatie ook echt de eindstreep te halen.

Medewerkers van Stigas geven een gratis online voorlichting met praktische tips voor het uitvoeren van het plan van aanpak en het levend houden van de RI&E. Ook is er in die week een dinerbon te winnen met een volledig ingevulde RI&E.
De Arbeidsomstandighedenwet verplicht iedere werkgever tot een Risico-Inventarisatie en -Evaluatie (RI&E). Arbeidsomstandigheden in de glastuinbouw hebben naast algemene ook specifieke en eigen kenmerken. Alleen al het feit dat de branche verschillende soorten gewassen en teelten kent - met uiteenlopende kenmerken - betekent dat er veel (verschillende) arborisico’s zijn.

Branche RI&E
Wettelijk is iedere werkgever verplicht een RI&E op te stellen. Branches kunnen centraal een generieke RI&E opstellen voor de eigen sector. De glastuinbouw heeft zo’n erkende branche RI&E. Bedrijven tot 25 werknemers kunnen de RI&E gebruiken zonder toetsing van een gecertificeerde Arbodeskundige. Meer informatie over de branche en de RI&E zelf is terug te vinden bij Stigas. Klik hier voor het uitgebreide persbericht van Stigas.
Veilige arbeidsomstandigheden zorgen voor veilige bedrijven. En veilige bedrijven zorgen voor een veilige sector.

Ingrid Blom-Meeusen

Glastuinbouw Nederland - © 2024