Gratis tool voor glastuinders voor verbetering leercultuur op het bedrijf

Leren in de praktijk is heel effectief. Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid wil dit binnen bedrijven stimuleren en start deze week met de campagne ‘Vandaag gedaan, vandaag geleerd’. Doel van de campagne is om mkb-werkgevers, waaronder ook glastuinders, te laten zien hoe er eenvoudig laagdrempelige leermomenten gecreëerd kunnen worden. Deze dagelijkse leersituaties zorgen voor meer werkplezier en een succesvollere bedrijfsvoering. In de huidige, krappe arbeidsmarkt is dat des te belangrijk.

 

Om glastuinders extra handvatten te geven bij de ontwikkeling van een leercultuur binnen hun bedrijf is de gratis Quickscan Leercultuur ontwikkeld. Glastuinders kunnen op mijnleercultuur.nl een test doen om te zien hoe het ervoor staat met de leercultuur op hun eigen bedrijf en op bedrijven in dezelfde sector. Met ’leercultuur’ wordt een werkomgeving bedoeld waarin je steeds gestimuleerd wordt om te leren en te ontwikkelen.  Ook krijgen ze tips om dit verder te ontwikkelen.

De QuickScan is een mooie eerste handreiking om zelf aan de slag te gaan met leercultuur. Maar hoe pak je dat dan vervolgens aan? Bedrijven en medewerkers die vallen onder de cao Glastuinbouw kunnen voor hulp, in de volle breedte, een beroep doen op Kasgroeit.

Vanuit Glastuinbouw Nederland sluiten we aan bij de campagne en verkennen zo wat we kunnen leren van elkaar én andere sectoren.

Jacqueline Kroon

Glastuinbouw Nederland - © 2024