Innovaties en duurzaamheid centraal bij Pot- en Perkplantenmiddag

Op woensdag 16 oktober organiseren Glastuinbouw Nederland en Delphy de Pot- en Perkplantenmidddag, die volledig in het teken staat van duurzaamheid en technologische innovatie. Het belooft een middag te worden vol kennisdeling, praktijkvoorbeelden en inspirerende oplossingen voor de toekomst van de sector.

Zo gaat het over de impact van de nieuwe Europese CSRD-richtlijnen, die bedrijven verplichten om transparanter te rapporteren over duurzaamheid, inclusief praktische tips voor telers om hun ecologische voetafdruk te verkleinen. Daarnaast laten we zien hoe slimme sensoren en schermen het mogelijk maken om het kasklimaat nauwkeuriger te monitoren en het energieverbruik te optimaliseren. Datagedreven groeimodellen zorgen voor een efficiëntere teelt door plantengroei nauwkeuriger te voorspellen op basis van actuele gegevens. Ook wordt aandacht besteed aan duurzame alternatieven voor veen in potgrond, zoals kokos en houtvezels, om de milieubelasting te verminderen. Tenslotte komt het digitale 'Dashboard Het Nieuwe Telen' aan bod, waarmee telers real-time data kunnen omzetten in concrete acties om hun processen verder te optimaliseren en verduurzamen.

De Pot- en Perkplantendag is bedoeld voor telers die betrokken zijn bij de pot- en perkplantensector. Kijk hier voor meer informatie en aanmelden. Wacht niet te lang, want vol is vol!

Jasper van Diemen

Glastuinbouw Nederland - © 2024