Kunnen we weerbaarheid meten? En hoe dan?

Op vrijdag 9 december organiseren LTO Glaskracht Nederland en Wageningen UR een expert meeting weerbaarheid. Na een kort overzicht van beschikbare kennis, geven diverse experts een toelichting op hun onderzoek dat is gericht op o.a. het meten van de weerbaarheid. Tijdens de discussie willen we met u richting geven aan het vervolg van dit onderdeel van het project Green Challenges.

Het TKI project Green Challenges richt zich op het realiseren van een aantal systeemsprongen in de glastuinbouw om de sector minder afhankelijk te maken van het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen met een hoog risicoprofiel.

Binnen het project wordt gewerkt aan drie richtingen:

  1. Inzet biodiversiteit voor beheersing van ziekten en plagen;
  2. Versterken van de weerbaarheid van plantsystemen;
  3. Weren van ziekten en plagen door versterking van de beschermende werking van de kas.

Op 9 december richten we ons op het versterken van de weerbaarheid en met name over of en hoe de weerbaarheid gemeten kan worden. Eerder dit jaar is er een stip op de horizon gezet. Tijdens de bijeenkomst denken we graag met u na over wat er nodig is om die stip te bereiken. Dit geeft input voor de onderzoek in 2017.

Als u geïnteresseerd bent, bent u van harte welkom. Meer informatie vindt u <link agenda detail van expertmeeting-weerbaarheid>hier en hier kunt u zich aanmelden. 

 

Deze bijeenkomst wordt mede mogelijk gemaakt door Topsector T&U

Arthur van den Berg

Glastuinbouw Nederland - © 2024