Liesanne Wieleman gestart als Themaspecialist Energie

Liesanne Wieleman woont in Delft en is deze zomer gestart als Themaspecialist Energie. Zij versterkt het team Energie met specifieke kennis op innovatie en techniek. Liesanne heeft dankzij haar studie Bouwtechnologie aan de TU Delft veel kennis van duurzame engineering, waaronder de nieuwste ontwikkelingen in techniek.

Na haar studie heeft Liesanne kennis en ervaring opgedaan op het gebied van cleantech, innovatie, en complexe bouwprojecten. Ook was zij een van de oprichters van Thermeleon: een startup die Warmtebatterijen ontwikkelt om kassen energie-efficiënter te maken. 

"Energie is altijd een rode draad geweest in mijn carrière. In mijn studie kreeg ik een brede basis mee, zowel over de basisprincipes als Trias Energetica, Life Cycle Assessment (LCA), circulariteit en productontwikkeling, als over het uitvoeren van kassimulaties (in samenwerking met WUR) met energie als overkoepelend thema. Verduurzaming van energie is de afgelopen jaren een steeds belangrijker thema geworden voor de sector. Ik kijk er naar uit om met mijn eigen kennis, ervaring én netwerk een bijdrage te leveren om uiteindelijk samen met de sector de energietransitie te realiseren. De glastuinbouwsector is een koploper, en door samen te werken en kennis te delen kunnen we deze positie alleen maar versterken", aldus Liesanne.  

Liesanne Wieleman

Glastuinbouw Nederland - © 2024