Nieuwe Ctgb-besluiten bekendgemaakt

Het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden (Ctgb) heeft in de februarivergadering weer een aantal besluiten genomen. We zetten de belangrijke besluiten voor de glastuinbouw en zomerbloemensector voor u op een rij.

Het meest in het oog springen de nieuwe toelating van Applaud en de uitbreidingen van de etiketten van Geoxe en Scelta. 

Nieuwe toelatingen 
Applaud 25 SC (15577 N)
Dit insectenbestrijdingsmiddel op basis van de werkzame stof buprofezin, voor professioneel gebruik wordt toegelaten in de teelt van bloemisterijgewassen (bedekte teelt).

Uitbreidingen gewasbeschermingsmiddelen
Apollo (8794 N)
Dit insectenbestrijdingsmiddel op basis van de werkzame stof clofentezine voor professioneel gebruik wordt uitgebreid met de toepassing als dompelbehandeling voor bolbloemen voor niet grondgebonden teelt onder glas (excl. grof-bollige narcis), en de toepassing in bloembollen en bolbloemen voor open teelt (excl. grof-bollige narcis).

Geoxe (14414 N)
Dit schimmelbestrijdingsmiddel op basis van de werkzame stof fluodioxinil voor professioneel gebruik wordt uitgebreid met toepassingen in de kasteelt van sla, andijvie, veldsla, rucola en aromatische kruidgewassen en de buitentoepassingen in boon met peul, erwt zonder peul, sla, andijvie, veldsla, rucola en aromatische kruidgewassen.

Scelta ( 13440 N)
Dit mijtenbestrijdingsmiddel op basis van de werkzame stof cyflumetofen wordt uitgebreid in de onbedekte teelt van appel en in de bedekte, niet-grondgebonden teelten van aardbei en tomaat.

Renewals en herregistraties
Inssimo (14882 N )
Deze elicitor op basis van de werkzame stof acibenzolar-S-methyl voor professioneel gebruik wordt toegepast tegen aantasting door Japanse roest in zowel de bedekte als de onbedekte teelt van potchrysant en snijchrysant

Ingetrokken wijzigingen gewasbeschermingsmiddelen
Callisto (12204 N)
Dit onkruidbestrijdingsmiddel op basis van de werkzame stof mesotrion voor professioneel gebruik. De toepassing in zonnebloem en vlas is ingetrokken.

Voor het totaal overzicht van de besluiten vindt u een download van het persbericht van het Ctgb hieronder.

Jeannette Vriend

Glastuinbouw Nederland - © 2024