Nieuwe directeur Stigas maakt kennis met glastuinbouw

Na deze zomer draagt Math Creemers, directeur Stigas, zijn functie over aan Karin Sleeking. Karin heeft veel ervaring in het werkveld van sociale partners en met Gezond en Veilig werken. De agrarische en groene wereld is echter nieuw voor haar. De sector Glastuinbouw heeft Karin daarom uitgenodigd voor een kennismaking. Een uitnodiging die zij graag aannam.

De middag startte met een schets van de sector, over de samenwerking met Plantum in de werkgroep Arbo en over sectorspecifieke vraagstukken, zoals het werken met internationale flexkrachten. Voor een bezoek aan de praktijk is de keuze gevallen op Best Bromelia in Pijnacker. Dit bedrijf was dit jaar genomineerd voor de Stigas Gezond en Vitaal Werken Prijs.

“Een boeiend bezoek”, aldus Karin. “Deze ondernemer maakt niet alleen een mooi product, maar denkt tegelijkertijd na over de werkbelasting. Onder het motto ‘hoe maak je je dagelijkse werk makkelijker‘ wordt bestaande technologie gecombineerd met eigen handigheidjes om het werk te verlichten.”

Eigenaar Mick van der Lans vertelt: “We werken graag met medewerkers met groene vingers. Het is belangrijk dat zij het werk de volle dag met plezier kunnen uitvoeren. Werken op de juiste hoogte en een ontstapelaar voor Deense karren helpen daarbij. Maar ook een zelfgemaakte lier om de bakken met planten te trekken verlichten het werk.”  Het bezoek op de twee locaties van het bedrijf was een interessante en leuke afsluiting van een kennismaking met de Glastuinbouw.

De werkgevers en werknemers in de sector Glastuinbouw willen eerlijk werk en dat is onverbrekelijk verbonden met veilig en gezond werken. Binnen Stigas komen veiligheid, vitaliteit en verzuim bij elkaar. De kern van dit werk vormt de Arbocatalogus, waarin per onderdeel wordt beschreven hoe aan de wettelijke voorschriften (Arbowet) kan worden voldaan. Als werkgever kun je daarnaast ook gebruik maken van de arbodienstverlening van Stigas. Je dagelijkse verzuimaanpak is daar in goede handen. Voor meer informatie: www.stigas.nl of 085-0440700.

Glastuinbouw Nederland - © 2024