Nieuwe kabinet-Schoof van het bordes in de kas

Na 221 dagen is het zover: het nieuwe kabinet-Schoof staat op het bordes. Koning Willem-Alexander beëdigde vandaag de ploeg met ook voor de glastuinbouwsector veel nieuwe bewindspersonen. Glastuinbouw Nederland feliciteert de ministers en staatssecretarissen met hun eervolle benoeming en kijkt uit naar een vruchtbare samenwerking.

De sector nodigt hen uit voor een kennismaking over hoe telers willen én kunnen bijdragen aan voedselzekerheid, vergroening en de strategische soevereiniteit van Nederland en Europa.

Met ons werk leveren we een positieve bijdrage aan de uitdagingen van vandaag en morgen. Eerder liet Glastuinbouw Nederland dan ook weten blij te zijn met de erkenning van het belang van voedselzekerheid in het hoofdlijnenakkoord. Ook de focus van de coalitie op stabiel overheidsbeleid en duidelijkheid op gebied van energie kon op waardering rekenen. Bovendien wil de regering-Schoof inzetten op meer loon naar werken en de waterwetgeving herzien.

De thema’s en voorstellen uit het hoofdlijnenakkoord worden tijdens het reces uitgewerkt in concreet regeerakkoord. Glastuinbouw Nederland staat hierbij in nauw contact met het nieuwe kabinet en de diverse ministeries om de uitdagingen en kansen van de sector hierin te benadrukken. De sector is groot geworden door innovatie en zet die kennis en ontwikkeling graag met het Rijk door voor de uitdagingen van morgen.

Jesse Schevel

Glastuinbouw Nederland - © 2024