Pieter Stolk nieuw bestuurslid Glastuinbouw Nederland

Anthuriumteler Pieter Stolk (39) van Stolk Brothers B.V. in Bergschenhoek is lid van het bestuur van Glastuinbouw Nederland geworden. De Ledenraad ging op 26 juni akkoord met de voordracht voor zijn benoeming. Stolk is geen onbekende voor Glastuinbouw Nederland. De ondernemer, die samen met zijn broer David op 8 ha potanthuriums teelt, is volgens eigen zeggen al best lang betrokken bij de organisatie. “Zo zit ik in de Ondernemersgroep Plantgezondheid en in de Ledenraad van Glastuinbouw Nederland. Ook ben ik lid van de Programmaraad van stichting Kennis in je Kas.”

 

Halen en brengen
Als kersvers bestuurder van Glastuinbouw Nederland benadrukt Stolk het belang van een sterk collectief. “Ik vind het belangrijk bij te dragen aan dat collectief, dingen halen en dingen brengen.” Als voorbeeld van ‘halen’ noemt hij ontmoetingen met telers die iets heel anders telen dan hij. “Dan spreek ik bijvoorbeeld een bevlogen tomatenteler die enthousiast is over zijn vak. Dat zorgt ervoor dat je blik een stuk breder wordt. Na zo’n vergadering kom ik daardoor weer met nieuwe ideeën en motivatie thuis.” Wat Stolk in het bestuur wil ‘brengen’ is met name zijn visie op het gebied van verduurzaming en plantgezondheid. “Als het gaat om gewasbescherming, bodemleven en biostimulanten wil ik mijn kennis en ervaring daarover graag delen.”

Het goede verhaal
Glastuinbouw Nederland is volgens Stolk goed bezig met het vertellen van het verhaal over gezondheid en geluk en de bijdrage die de sector daarmee levert aan de oplossing van maatschappelijke vraagstukken. “Dat noem ik het goede verhaal van de glastuinbouw. Daar heeft Glastuinbouw Nederland een goede visie op ontwikkeld en daar ben ik blij mee. We moeten blijven vertellen wat we allemaal goed doen en wat we bijdragen aan de maatschappij. Daarnaast dienen we kritisch naar onszelf te blijven kijken. Als het bijvoorbeeld gaat over de kwaliteit van het oppervlaktewater in glastuinbouwgebieden, zijn er zeker nog verbeterpunten. Daarvoor moeten we eerlijk over zijn, daar moeten we wat aan doen.”

Quincy von Bannisseht

Glastuinbouw Nederland - © 2024