Position paper flexibiliteit elektriciteit

Zakelijke elektriciteitsgebruikers hebben een sleutelrol bij de transitie naar een duurzame energievoorziening door het leveren van flexibiliteit.

Dit is te lezen in de position paper van VEMW.

Met de position paper levert VEMW een bijdrage aan de discussie over de rollen en taken van overheid, netbeheerders en bedrijven bij de ontwikkeling van flexibiliteit.

Kernpunten zijn dat een combinatie van marktwerking, samenwerking en wet- en regelgeving leiden tot benutting van de mogelijkheden. Dit sluit ook mooi aan bij een waardevolle bijdrage van ACM om de kracht van slimme combinaties van markt en overheid te benutten (zie dit bericht). LTO Glaskracht Nederland heeft als aspirant lid van VEMW een actieve bijdrage geleverd aan de inhoud van het rapport, die dan ook volledig wordt onderschreven.

Project Bankerplanten met projectgroepen roos en gerbera als praktische denktank

Vorig jaar is het PPS-project ‘Gerichte inzet van bankerplanten voor weerbare teeltsystemen’ van start gegaan. Het project richt zich op de inzet van diverse banker- en nectarplanten om vooral de bladluisbestrijding te verbeteren en ook om te kijken…

Glastuinbouw Nederland - © 2024