Promotie glastuinbouw tijdens Burendag bij Evanthia

Tijdens Burendag op zaterdag 28 september 2024 openden glastuinbouwbedrijven hun deuren zodat buren een kijkje konden komen nemen wat er nou allemaal in de kas gebeurt. Alleen met echte interactie tussen glastuinbouwondernemers en de samenleving vergroten we het draagvlak voor onze sector.

Zo opende veredelaar Evanthia dit jaar haar deuren voor omliggende buren én familie van medewerkers. Ze gingen het gesprek aan met de bezoekers aan de hand van een 'tour door de kas' met een rondleiding, quiz en uitleg over de glastuinbouwsector aan de hand van de vijf verhaallijnen over de glastuinbouw: van zaadje tot het product bij de klant. De verhaalijnen zijn uitgewerkt in vijf borden die zijn ontwikkeld door SIGN (Stichting Innovatie Glastuinbouw Nederland) in samenwerking met Glastuinbouw Nederland. "De borden hadden we uitgestald op Deense karren en dienden als praatplaatje over de sector; ze deden het goed", vertelt Marcella Hempelmann van Evanthia.

Meer tips en materialen
In de Toolkit Gezondheid & Geluk zijn de borden terug te vinden, maar de toolkit biedt nog veel meer tips, materialen en achtergrondinformatie om het verhaal van de glastuinbouw aan verschillende doelgroepen te vertellen. Doelgroepen zoals jeugd, buren, medewerkers en de media. Neem eens een kijkje en kijk hoe ook jij ambassadeur van de glastuinbouwsector kan worden.

Amy van der Lei

Glastuinbouw Nederland - © 2024