Save the date: Water- en PlantgezondheidEvent 10 oktober 2024

Glastuinbouw Nederland en Wageningen University & Research, BU Glastuinbouw organiseren op donderdagmiddag 10 oktober het Water- en PlantgezondheidEvent 2024 in Bleiswijk.

Nieuwe ontwikkelingen
Tijdens het Event is er uitgebreid aandacht voor nieuwe ontwikkelingen op het gebied van water en plantgezondheid. Zowel beleid als onderzoek komen aan bod. In workshops en demo’s worden relevante resultaten en nieuw onderzoek toegelicht en met de deelnemers besproken. Centraal staat informatie over projecten die mede worden gefinancierd door Kennis in je Kas binnen de onderzoeksprogramma’s Glastuinbouw Waterproof en Het Nieuwe Doen in Plantgezondheid.

Voor water wordt vanuit verschillende invalshoeken gewerkt aan het optimaliseren van de waterkwaliteit voor een optimale teelt en om emissies (lozingen) te voorkomen. Besproken worden nieuwe sensortechnieken, de teeltwisseling, het toepassen van organische meststoffen in recirculerende systemen en water- en nutriëntenmanagement in grondgebonden teelten.

Op het gebied van plantgezondheid liggen er flinke uitdagingen om te komen tot duurzame weerbare teeltsystemen. Onderzoekers werken samen met de praktijk aan een structurele aanpak om ziekten en plagen te voorkomen en te beheersen. Onderwerpen waar aandacht aan wordt besteed zijn onder andere nieuwe bestrijders en nieuwe technieken, bankerplanten voor betere slagingskans van natuurlijke vijanden, bodemweerbaarheid en plantweerbaarheid.

Save the date
Noteer je donderdag 10 oktober alvast in je agenda? De middag start om 13.00 uur en om 18.15 uur wordt het event afgesloten met een buffet. Het definitieve programma wordt binnenkort bekendgemaakt.

Het Water- en PlantgezondheidEvent vindt plaats aan de Violierenweg 1 in Bleiswijk en wordt georganiseerd door Glastuinbouw Nederland en Wageningen University & Research Business Unit Glastuinbouw.

Glastuinbouw Nederland - © 2024