SDE+ nagenoeg overtekend voor 2015

Uit een publicatie van RVO blijkt dat al voor 3,4 miljard euro aan projecten is ingediend via de SDE+ 2015. Deze tussenstand is gepubliceerd tegen het einde van de openstelling van fase 3. Per 1 juni kan voor fase 4 worden ingediend.

Het totaal budget voor de regeling is dit jaar 3,5 miljard euro, waarvoor projecten in verschillende fases voorstellen kunnen indienen. Aangezien nu al voor 3,4 miljard euro aan projecten is ingediend, is de kans zeer groot dat de regeling wordt overtekend. Er zijn in totaal 9 fases in de SDE+ waarin de subsidie steeds oploopt. Bij de aanvragen die tot nu toe zijn ingediend zitten 76 projecten voor de categorie biomassa en 3 voor de categorie geothermie. Zie voor het totaal overzicht de overzichtstabel van RVO. 

Momenteel worden de ingediende projecten beoordeeld. De beschikkingen zijn nog niet verstuurd. Er kan dus nog budget vrijkomen, omdat sommige aanvragen (deels) kunnen worden afgewezen. Ook is het mogelijk dat een aantal projecten geen doorgang vinden, waardoor ook budget vrij kan komen.

 

Glastuinbouw Nederland - © 2024