Seniorenregeling draagt bij aan verhoogde duurzame inzetbaarheid

Ruim 120 werknemers met partners en werkgevers bezochten de bijeenkomsten 11 en 12 maart over de seniorenregeling voor de glastuinbouwsector.

De bijeenkomsten zijn vanuit Colland Arbeidsmarkt georganiseerd door vertegenwoordigers Peter Loef (Glastuinbouw Nederland), Bert Pepping (Schoneveldt Breeding), Hans Koehorst (ZLTO) en Jaap den Dekker (Plantum). Sander Martins van FNV Agrarisch en Groen en Jeroen Warnaar van CNV Vakmensen waren betrokken vanuit de werknemerszijde.

Nu de AOW-leeftijd is verhoogd vanwege de gestegen levensverwachting, werken partijen samen aan het stimuleren van het vitaal aan het werk blijven van werknemers in de sector. Sinds 2015 is de seniorenregeling opgenomen in de cao die dit ondersteunt.

Seniorenregeling
De seniorenregeling loopt door tot het ingaan van de AOW. Belangrijke vraag: wat betekent dit voor de pensioenopbouw? Via rekenvoorbeelden zijn de persoonlijke consequenties inzichtelijk gemaakt. Werknemers kunnen zelf de pensioenberekening maken via de pensioenplanner die beschikbaar is via de site van BPL Pensioen: www.bplpensioen.nl. Ook kunnen werknemers een afspraak maken met een pensioenconsulent om hun situatie door te nemen.

Bekijk het hele bericht op de website van Colland Arbeidsmarkt.

Glastuinbouw Nederland - © 2024