Toegang tot vertrouwenspersoon voor anderstaligen

Als glastuinbouw willen wij gezien worden als een bedrijfstak die staat voor aantrekkelijk werkgeverschap. Een sector die mensen goed werk biedt met een bijbehorende betaling en kansen om breed inzetbaar te zijn. Dat alles in een veilige en vertrouwde werkomgeving. Onderdeel van onze cultuur is een veilig meldklimaat. Is er een incident dan is het belangrijk dat medewerkers weten waar zij terecht kunnen, ook de medewerkers die het Nederlands niet goed machtig zijn.

Waar is de vertrouwenspersoon voor?
Medewerkers kunnen bij de vertrouwenspersoon terecht met meldingen of klachten over ongewenst gedrag. Een vertrouwenspersoon is er voor de eerste opvang van de medewerker die hulp en advies nodig heeft. Hij of zij biedt een luisterend oor en begeleidt zo nodig de medewerker bij het zoeken naar een oplossing en bijvoorbeeld het indienen van een klacht. Om problemen met belangen te voorkomen kun je geen eigen personeelsfunctionaris of bedrijfsarts als vertrouwenspersoon benoemen. Dit staat in de richtlijn van de Arbeidsinspectie.

Vertrouwenspersoon
Voor de Glastuinbouw vervult Stigas de functie van vertrouwenspersoon. Er zijn flyers over de vertrouwenspersoon Glastuinbouw in diverse talen (Roemeens, Pools, Engels en Bulgaars) te downloaden.

Ingrid Blom-Meeusen

Glastuinbouw Nederland - © 2024