Update verloop vaststellingsprocedure TEK-regeling

In maart 2024 is RVO gestart met de vaststelling van de Tegemoetkoming Energiekosten energie-intensief mkb (TEK). Van de 8.345 toegekende aanvragen diende 95% van de ondernemers al een vaststellingsverzoek in. Van deze verzoeken is 93% afgehandeld. Ongeveer 400 ondernemers moeten de vaststelling nog indienen. De deadline voor het indienen van een vaststellingsverzoek was 31 mei 2024. Deze datum is intussen voorbij. Toch krijgen ondernemers de kans dit alsnog te doen.

Wordt er geen vaststellingsverzoek ingediend? Dan wordt de subsidie vanaf september 2024 vastgesteld op basis van de beschikbare gegevens. Als RVO dan niet alle benodigde gegevens heeft, kan dit in het nadeel zijn van de ondernemer. In sommige gevallen wordt de subsidie dan op € 0 vastgesteld. Daarom is het belangrijk een vaststellingsverzoek in te dienen. 

Bekijk hier de actuele cijfers over de resultaten van de TEK.

Hulp bij terugbetalen
Lukt het ondernemers niet om in één keer terug te betalen? Dan is het mogelijk om via het digitaal formulier een terugbetalingsregeling aan te vragen. Al ruim 2.000 ondernemers maakten hiervan gebruik. Er wordt geen rente berekend over het bedrag dat de ondernemer moet terugbetalen. Bedragen onder de € 500 hoeft een ondernemer niet terug te betalen. Momenteel ontvangt RVO geen signalen dat terugbetalen niet lukt. Mocht dit toch het geval zijn, geef dit dan door. RVO denkt graag mee over een oplossing die past bij de persoonlijke situatier. Kijk hier voor meer informatie over terugbetalen.

Terugblik
Via de TEK ontvingen energie-intensieve mkb’ers een tegemoetkoming voor de gestegen energiekosten. Ondernemers kregen een verlaagd voorschot op het definitieve subsidiebedrag.

Vragen?
Kijk op www.rvo.nl/tek voor meer informatie of neem contact op met een van de stakeholderadviseurs: Maurice van Rijn (06 250 205 80) of Sonja van Deursen (06 526 966 72).

RVO

Glastuinbouw Nederland - © 2024