Verplichte zuivering bij toepassing Calypso

Onlangs verleende het Ctgb goedkeuring voor het doorvoeren van een aantal aanpassingen op het bestaande Calypso etiket. Deze aanpassingen zijn deels gericht op het voorkomen van emissie naar het oppervlaktewater.

Emissie van gewasbeschermingsmiddelen naar het oppervlaktewater is een belangrijk aandachtspunt voor de Nederlandse land- en tuinbouw en industrie. Om te zorgen dat Calypso voor langere tijd beschikbaar blijft voor veel gewassen en tegelijkertijd de kwaliteit van het oppervlaktewater gewaarborgd blijft, is een aantal aanpassingen doorgevoerd. Voor de glastuinbouw geldt per direct verplichte zuivering van drain-, drainage- en filterspoelwater bij lozing op het riool of oppervlaktewater, met meer dan 95% zuivering.

Bekijk het volledige Wettelijk Gebruiksvoorschrift onderaan dit artikel bij de downloads. De oude etiketten van Calypso mag u niet meer gebruiken. Uit handhavingsoverwegingen heeft het Ctgb besloten de eis tot zuivering te koppelen aan de eis voor gecontroleerde distributie. 

Glastuinbouw Nederland - © 2024