Vlog uit de Kas: Ontdek wat scholier Levi zoal doet op een werkdag in de leliekwekerij

In het nieuwe seizoen van Vlog uit de Kas, gaat Daan langs bij Bredefleur in Moerkapelle. Hier ontmoet hij Levi, een 14-jarige enthousiaste scholier. Ontdek wat Levi op een werkdag allemaal doet, van het bossen van bloemen tot het opruimen van de schuur.

Levi: “Ik fietste hier iedere dag langs en vond het echt een mooi bedrijf. Dus toen ik een bord met Scholieren gezocht zag, greep ik mijn kans om te solliciteren“. Sindsdien heeft hij een bijbaan in de leliekwekerij. Ook spreekt Daan met een naamgenoot van de scholier. Levi is mede-eigenaar van Bredefleur en houdt zich vooral bezig met de verkoop en marketing van de lelies. Hij legt Daan uit wat al die Led-lampen en schermen in de kas doen. Benieuwd naar zijn verhaal en de duurzame kas van Bredefleur?

Bekijk de vlog hier.

Twee weken geleden bracht Daan een bezoek aan Potplantenkwekerij SV.CO in De Lier en liep een dag mee met Account Manager Jill. Bekijk die vlog hier. Over twee weken gaat hij voor zijn laatste Vlog uit de Kas nog langs bij Tomatenkwekerij RedStar in Dinteloord.

Met de vlogs wil Glastuinbouw Nederland jongeren laten zien hoe leuk en uitdagend het is om in de glastuinbouw te werken. Benieuwd naar de belevenissen en gesprekken van Daan in de kas? Volg dan Vlog uit de Kas via vloguitdekas.nl, YouTube, Instagram, Facebook of TikTok!

Amy van der Lei

Project Bankerplanten met projectgroepen roos en gerbera als praktische denktank

Vorig jaar is het PPS-project ‘Gerichte inzet van bankerplanten voor weerbare teeltsystemen’ van start gegaan. Het project richt zich op de inzet van diverse banker- en nectarplanten om vooral de bladluisbestrijding te verbeteren en ook om te kijken…

Glastuinbouw Nederland - © 2024