Wat zijn de toepassingsvoorwaarden van verschillende ziekten en plagen?

Wilt u voldoen aan de steeds hoger wordende eisen van uw afnemers? IPM (Integrated Pest Management) helpt u daarbij. Met IPM wordt zoveel mogelijk gewerkt met niet-chemische maatregelen, biologische bestrijders en waar noodzakelijk wordt ingegrepen met chemische middelen.

Wilt u weten wat dit voor uw bedrijf betekent kom dan op 7 juni naar de eerste bijeenkomst voor de glasgroenteteelt over Glastuinbouw IPM-Proof op het tomatenbedrijf van Cock van Schie. U krijgt informatie over wat IPM precies is en wat de bijbehorende 8 principes zijn. Daarnaast krijgt u van Arjo van Lenteren (Biobest Nederland) en Jan Hulst (Bayer CropScience) praktische handvatten aangereikt voor op uw eigen bedrijf. Zij geven tips voor een effectieve bestrijding van ziekten en plagen door een combinatie van maatregelen, biologie en chemie. Arjo gaat onder andere in op de bestrijding van wittevlieg/Bemisia. Jan Hulst kijkt onder andere naar de toepassingsvoorwaarden voor de verschillende ziekten en plagen.

Ook kunt u met collega-ondernemers ervaringen uitwisselen hoe om te gaan met bepaalde knelpunten. Deze knelpunten dienen als basis voor het opzetten van leergroepen, die later dit jaar starten.

Lees hier meer over de IPM-bijeenkomsten en meld u aan!

Joke Vreugdenhil

Glastuinbouw Nederland - © 2024