Weer een succesvol seizoen Vlog uit de Kas

De afgelopen zomer ging Daan in Vlog uit de Kas op bezoek bij glastuinbouwbedrijven SV.CO, Bredefleur en RedStar. Daar liep hij een dag mee met jonge medewerkers en kreeg hij een inkijkje in wat hun werkdag inhoud. Het zevende seizoen is weer met een groot bereik op social media afgesloten.

Bredefleur
Levi is 14 en heeft een bijbaan bij leliekwekerij Bredefleur in Moerkapelle. “Ik fietste hier langs en vond het echt een mooi bedrijf. Dus toen ik een bord met Scholieren gezocht zag, greep ik mijn kans om te solliciteren”, vertelde de scholier aan Daan in de vlog. Sindsdien werkt hij met veel plezier bij de leliekwekerij. Bekijk de vlog hier.

SV.CO
De glastuinbouw werkt niet alleen graag met scholieren. Steeds meer jongeren kiezen na hun studie voor een vaste baan in deze sector. Zo ook Jill, die werkt als accountmanager bij potplantenkwekerij SV.CO in De Lier. De young professional is begonnen als junior accountmanager en groeide al snel door. Bekijk de vlog hier.

RedStar
De reeks vlogs werd afgesloten met een vlog waarbij Daan een dag meeloopt met stagiair Hidde bij tomatenkwekerij RedStar in Dinteloord. Hij wordt daar opgeleid tot teeltspecialist. Hij liet Daan de innovatieve aspecten van zijn werk zien. Bekijk de vlog hier.

Met de vlogs wil Glastuinbouw Nederland jongeren laten zien hoe leuk en uitdagend het is om in de glastuinbouw te werken. De vlogs zijn de afgelopen periode gedeeld via de social mediakanalen.

Amy van der Lei

Project Bankerplanten met projectgroepen roos en gerbera als praktische denktank

Vorig jaar is het PPS-project ‘Gerichte inzet van bankerplanten voor weerbare teeltsystemen’ van start gegaan. Het project richt zich op de inzet van diverse banker- en nectarplanten om vooral de bladluisbestrijding te verbeteren en ook om te kijken…

Glastuinbouw Nederland - © 2024