Zuiveringsplicht voor combinatiebedrijven

Om u bij de afweging voor welke zuiveringsmethode te kiezen te ondersteunen organiseerde LTO Glaskracht Nederland op donderdag 23 november een online spreekuur Water ‘zuiveringsplicht combinatiebedrijven’. Deze keer praatte Daan van Empel de deelnemers bij over de oplossingsrichtingen toegespitst op combinatiebedrijven. Wat houdt deze oplossingsrichting in en wat betekent dit voor deze specifieke bedrijfssituaties?

Vanaf 1 januari 2018 gaat de individuele zuiveringsplicht in voor de glastuinbouw. Tuinders kunnen in basis op vier manieren aan de nieuwe regels voldoen: individuele zuivering, collectieve zuivering, mobiele oplossing of aantoonbare nul-lozing. Ook voor ‘combinatiebedrijven’ met zowel (ondersteunende) kassen als onbedekte teelt geldt de zuiveringsplicht, maar de uitwerking of keuze voor oplossingsrichting kan op bedrijfsniveau vragen opleveren.

Bekijk hier het online spreekuur terug.

Dit jaar, op 4, 14 en 21 december, vinden nog 3 online spreekuren plaats op het gebied van water. Specifieke onderwerpen deze spreekuren zijn respectievelijk maatwerk kwel en inzijging, zuiveringsplicht (algemeen) en het handhavingsprotocol. Aanmelden via de agenda.

Amy van der Lei

Glastuinbouw Nederland - © 2024