Vlog uit de Kas: Waarom Hidde stage loopt bij een moderne tomatenkwekerij

In de derde en laatste aflevering van Vlog uit de Kas van deze zomer gaat Daan op bezoek bij Hidde. De student loopt stage bij tomatenkwekerij RedStar in Dinteloord als teeltspecialist. Daan liep een dag met hem mee en ging aan de slag in én om de kas.

Hidde doet een hbo-tuinbouwopleiding en liet Daan alles zien wat hij doet in de kas aan teelt gerelateerde zaken, zoals het verzorgen van de planten. Maar ook vanaf zijn kantoor stuurt Hidde veel aan wat er in de kas gebeurt, zoals het geven van water aan de planten en het instellen van het klimaat. Bekijk de vlog hier.

Daan liet de afgelopen weken de diversiteit van mogelijkheden voor jongeren in de glastuinbouw zien. Zo liep hij een dag mee met Jill. Zij werkt als accountmanager bij Potplantenkwekerij SV.CO in De Lier. Bij Levi van Leliekwekerij Bredefleur in Moerkapelle zag hij wat het werk als scholier in de kas inhoud.

Met de vlogs wil Glastuinbouw Nederland jongeren laten zien hoe leuk en uitdagend het is om in de glastuinbouw te werken. Benieuwd naar de belevenissen en gesprekken van Daan in de kas? Bekijk dan alle vlogs op vloguitdekas.nl, YouTube, Instagram, Facebook of TikTok!

Amy van der Lei

Wat groeit er in de kas? Snijbloemen

In de Nederlandse kassen groeien allerlei prachtige bloemen. Snijbloemen zijn bijvoorbeeld bloemen en takken die we van planten snijden om voor de sier te gebruiken, zoals voor een bloemstuk, corsage of in een vaas. De meest geteelde snijbloemen in…

Wat groeit er in de kas? Potplanten

Wist je dat de planten bij jou thuis en in de tuin gewoon uit de kas komen? In de Nederlandse kassen worden heel veel verschillende potplanten geteeld. De naam zegt het eigenlijk al: deze planten worden geteeld in potten. Er zijn verschillende…

Glastuinbouw Nederland - © 2024