Wortelverdikking komkommer

Beschrijving

Het doel van het onderzoek was om de oorzaak van wortelverdikking, het verloop van de aantasting en de factoren die van belang zijn voor de ontwikkeling in kaart te brengen. Op basis daarvan zijn mogelijkheden om wortelverdikking tegen te gaan bepaald.

Resultaten

Wortelverdikking treedt alleen op nadat er met de DW-bacterie een besmetting heeft plaatsgevonden. Wel hebben een aantal chemisch factoren invloed in de mate van ontwikkeling van de verdikking. Preventieve hygiënische maatregelen zijn de beste manier om de kans op aantasting te minimaliseren.

Door de geïntegreerde aanpak van laboratoriumonderzoek op controle monsters en hygiënische maatregelen is de wortelverdikking momenteel in Nederland tot staan gebracht.

Projectnummer 10908
Looptijd 01-01-01   -   31-12-01
Afgerond Ja
Uitvoerder Groen Agro Control
Document

Onderzoek en projecten

Breekstelen anjer

Afgerond

Aan de plant en na het afsnijden van anjers treden soms in ernstige mate gebroken stelen op. Dit gebeurt met name in het vroege voorjaar als een…

Sluipwespen tegen rupsen

Afgerond

In dit project zijn enkele nieuwe sluipwespen getoetst op hun effectiviteit tegen schadelijke rupsensoorten in de glastuinbouw. Hierbij is de…

Signalering en bestrijding van wantsen

Afgerond

In dit project worden signalerings- en bestrijdingstechnieken voor schadelijke wantsen ontwikkeld voor zowel de bloemen- als de glasgroententeelt.…

Glastuinbouw Nederland - © 2024