Wortelverdikking komkommer

Beschrijving

Het doel van het onderzoek was om de oorzaak van wortelverdikking, het verloop van de aantasting en de factoren die van belang zijn voor de ontwikkeling in kaart te brengen. Op basis daarvan zijn mogelijkheden om wortelverdikking tegen te gaan bepaald.

Resultaten

Wortelverdikking treedt alleen op nadat er met de DW-bacterie een besmetting heeft plaatsgevonden. Wel hebben een aantal chemisch factoren invloed in de mate van ontwikkeling van de verdikking. Preventieve hygiënische maatregelen zijn de beste manier om de kans op aantasting te minimaliseren.

Door de geïntegreerde aanpak van laboratoriumonderzoek op controle monsters en hygiënische maatregelen is de wortelverdikking momenteel in Nederland tot staan gebracht.

Projectnummer 10908
Looptijd 01-01-01   -   31-12-01
Afgerond Ja
Uitvoerder Groen Agro Control
Document

Onderzoek en projecten

Acaricidenonderzoek roos

Afgerond

De ontwikkeling van moderne acariciden heeft sterk bijgedragen tot een betere bestrijding van spintmijten in de rozenteelt. Maar door overmatig en…

Cultuurkoken amaryllis

Afgerond

Om te weten aan welke voorwaarden het systeem van cultuurkoken moet voldoen, zijn door middel van warmwaterbehandelingsproeven de…

Knolvoet in brassica

Afgerond

In de koolteelt vormt knolvoet een grondgebonden probleem dat door de telers omzeilt wordt door verdachte percelen te mijden. In de bloemisterijsector…

Toepassing tilt in seringenteelt

Afgerond

Doel van dit project is door het toepassen van teeltbehandelingen (het zogenoemd rondsteken van de struiken) in combinatie met het testen van…

Optimalisatie bemonstering aaltjes

Afgerond

Teelten van kasrozen op substraat worden in de praktijk regelmatig bemonsterd op aaltjes. Het is echter onvoldoende bekend hoe moet worden bemonsterd…

Glastuinbouw Nederland - © 2024