Wortelverdikking komkommer

Beschrijving

Het doel van het onderzoek was om de oorzaak van wortelverdikking, het verloop van de aantasting en de factoren die van belang zijn voor de ontwikkeling in kaart te brengen. Op basis daarvan zijn mogelijkheden om wortelverdikking tegen te gaan bepaald.

Resultaten

Wortelverdikking treedt alleen op nadat er met de DW-bacterie een besmetting heeft plaatsgevonden. Wel hebben een aantal chemisch factoren invloed in de mate van ontwikkeling van de verdikking. Preventieve hygiënische maatregelen zijn de beste manier om de kans op aantasting te minimaliseren.

Door de geïntegreerde aanpak van laboratoriumonderzoek op controle monsters en hygiënische maatregelen is de wortelverdikking momenteel in Nederland tot staan gebracht.

Projectnummer 10908
Looptijd 01-01-01   -   31-12-01
Afgerond Ja
Uitvoerder Groen Agro Control
Document

Onderzoek en projecten

Effecten van Clean Light op paprikavoet

Afgerond

Op verschillende manieren worden oude bladeren verwijderd van paprika planten met behulp van UV-C straling. Getoetst wordt of hierdoor een aantasting…

Pura Natura

Afgerond

Het project omvat het opzetten van een extra duurzame groenteteelt onder glas. Te ondersteunen met een goed communicatieplan. In een kasproef worden…

Glastuinbouw Nederland - © 2024