Wortelverdikking komkommer

Beschrijving

Het doel van het onderzoek was om de oorzaak van wortelverdikking, het verloop van de aantasting en de factoren die van belang zijn voor de ontwikkeling in kaart te brengen. Op basis daarvan zijn mogelijkheden om wortelverdikking tegen te gaan bepaald.

Resultaten

Wortelverdikking treedt alleen op nadat er met de DW-bacterie een besmetting heeft plaatsgevonden. Wel hebben een aantal chemisch factoren invloed in de mate van ontwikkeling van de verdikking. Preventieve hygiënische maatregelen zijn de beste manier om de kans op aantasting te minimaliseren.

Door de geïntegreerde aanpak van laboratoriumonderzoek op controle monsters en hygiënische maatregelen is de wortelverdikking momenteel in Nederland tot staan gebracht.

Projectnummer 10908
Looptijd 01-01-01   -   31-12-01
Afgerond Ja
Uitvoerder Groen Agro Control
Document

Onderzoek en projecten

Methodenontwikkeling

Afgerond

Dit project was gericht op het ontwikkelen van methoden om substraten en bodemverbeterende middelen fysisch, chemisch en biologisch te kunnen…

Monitoring en detectie van pythium

Afgerond

In de praktijk gaan regelmatig tomatenplanten slap zonder aanwijsbare redenen. Ook wordt regelmatig vaatverbruining waargenomen. Telers en adviseurs…

Vruchtrot paprika, vervolg

Afgerond

Om meer zicht te krijgen in het voorkomen en de bestrijding van inwendig vruchtrot is dit project uitgevoerd waarbij het onderzoek heeft…

Hulpstoffen chrysant

Afgerond

In dit project wordt de effectiviteit van toevoegingen aan gewasbeschermingsmiddelen getoetst. Hierbij kan o.m. gedacht worden aan uitvloeiers en…

Glastuinbouw Nederland - © 2024