Wortelverdikking komkommer

Beschrijving

Het doel van het onderzoek was om de oorzaak van wortelverdikking, het verloop van de aantasting en de factoren die van belang zijn voor de ontwikkeling in kaart te brengen. Op basis daarvan zijn mogelijkheden om wortelverdikking tegen te gaan bepaald.

Resultaten

Wortelverdikking treedt alleen op nadat er met de DW-bacterie een besmetting heeft plaatsgevonden. Wel hebben een aantal chemisch factoren invloed in de mate van ontwikkeling van de verdikking. Preventieve hygiënische maatregelen zijn de beste manier om de kans op aantasting te minimaliseren.

Door de geïntegreerde aanpak van laboratoriumonderzoek op controle monsters en hygiënische maatregelen is de wortelverdikking momenteel in Nederland tot staan gebracht.

Projectnummer 10908
Looptijd 01-01-01   -   31-12-01
Afgerond Ja
Uitvoerder Groen Agro Control
Document

Onderzoek en projecten

Duurzaam telen van hortensia

Afgerond

De doelstelling van dit project is het bepalen van de effectiviteit van mogelijkheden om tot en met de bewaring vrij te blijven van kieming en…

Bladpunten opgelost!

Afgerond

In dit project doet men onderzoek naar effecten van teeltomstandigheden op het optreden van bladpunten door toepassing van vernieuwde technieken en…

Hoe is droog steelrot te voorkomen

Afgerond

Er wordt op zes tot negen bedrijven een inventarisatie van de symptoomontwikkeling bij droog steelrot in paprika gemaakt. Bij bedrijven waar steelrot…

Bestrijding turkse mot in paprika

Afgerond

In dit onderzoek wordt in de eerste fase in het oorspronkelijke verspreidingsgebied van de turkse mot gezocht naar nieuwe natuurlijke vijanden van…

Consultancy: Bloemschade potanthurium

Afgerond

Potanthuriumtelers ondervinden de laatste tijd regelmatig problemen met bladvlekken: groene strepen die het schutblad in onregelmatige richtingen…

Glastuinbouw Nederland - © 2024