Wortelverdikking komkommer

Beschrijving

Het doel van het onderzoek was om de oorzaak van wortelverdikking, het verloop van de aantasting en de factoren die van belang zijn voor de ontwikkeling in kaart te brengen. Op basis daarvan zijn mogelijkheden om wortelverdikking tegen te gaan bepaald.

Resultaten

Wortelverdikking treedt alleen op nadat er met de DW-bacterie een besmetting heeft plaatsgevonden. Wel hebben een aantal chemisch factoren invloed in de mate van ontwikkeling van de verdikking. Preventieve hygiënische maatregelen zijn de beste manier om de kans op aantasting te minimaliseren.

Door de geïntegreerde aanpak van laboratoriumonderzoek op controle monsters en hygiënische maatregelen is de wortelverdikking momenteel in Nederland tot staan gebracht.

Projectnummer 10908
Looptijd 01-01-01   -   31-12-01
Afgerond Ja
Uitvoerder Groen Agro Control
Document

Onderzoek en projecten

Consultancy: Phytophthora in pioenroos

Afgerond

Scheut- en stengelrot is voor de teelt van pioenrozen een steeds groter probleem. De schimmel Phythophthora lijkt hiervoor verantwoordelijk. In een…

Preventieve wolluisbestrijding in roos

Afgerond

Het doel van dit project is het ontwikkelen van een duurzame strategie voor de beheersing van wolluis in roos. Dit project is aanvullend op project…

Wittevlieg bestrijding in de sierteelt

Afgerond

Het doel van dit project is het ontwikkelen van een geïntegreerde strategieën voor de beheersing van wittevlieg in de sierteelt. Het project is een…

Glastuinbouw Nederland - © 2024