Wortelverdikking komkommer

Beschrijving

Het doel van het onderzoek was om de oorzaak van wortelverdikking, het verloop van de aantasting en de factoren die van belang zijn voor de ontwikkeling in kaart te brengen. Op basis daarvan zijn mogelijkheden om wortelverdikking tegen te gaan bepaald.

Resultaten

Wortelverdikking treedt alleen op nadat er met de DW-bacterie een besmetting heeft plaatsgevonden. Wel hebben een aantal chemisch factoren invloed in de mate van ontwikkeling van de verdikking. Preventieve hygiënische maatregelen zijn de beste manier om de kans op aantasting te minimaliseren.

Door de geïntegreerde aanpak van laboratoriumonderzoek op controle monsters en hygiënische maatregelen is de wortelverdikking momenteel in Nederland tot staan gebracht.

Projectnummer 10908
Looptijd 01-01-01   -   31-12-01
Afgerond Ja
Uitvoerder Groen Agro Control
Document

Onderzoek en projecten

Nieuwe predatoren trips in komkommer

Afgerond

Het project omvat het opsporen, kweken en toetsen van nieuwe natuurlijke vijanden van trips in komkommer met een hogere effectiviteit dan de huidige…

Variabiliteit van pepinomozaïekvirus

Afgerond

Binnen dit project is onderzocht welke variatie er binnen pepinomozaïekvirus bestaat (zowel in biologische eigenschappen zoals symptomen,…

Relatie K-Ca en PepMV

Afgerond

Doel van het onderzoek is om na te gaan in hoeverre de Kalium/Calcium verhouding en Sulfaat van de voedingsoplossing van invloed is op de symptomen…

Glastuinbouw Nederland - © 2024