Wortelverdikking komkommer

Beschrijving

Het doel van het onderzoek was om de oorzaak van wortelverdikking, het verloop van de aantasting en de factoren die van belang zijn voor de ontwikkeling in kaart te brengen. Op basis daarvan zijn mogelijkheden om wortelverdikking tegen te gaan bepaald.

Resultaten

Wortelverdikking treedt alleen op nadat er met de DW-bacterie een besmetting heeft plaatsgevonden. Wel hebben een aantal chemisch factoren invloed in de mate van ontwikkeling van de verdikking. Preventieve hygiënische maatregelen zijn de beste manier om de kans op aantasting te minimaliseren.

Door de geïntegreerde aanpak van laboratoriumonderzoek op controle monsters en hygiënische maatregelen is de wortelverdikking momenteel in Nederland tot staan gebracht.

Projectnummer 10908
Looptijd 01-01-01   -   31-12-01
Afgerond Ja
Uitvoerder Groen Agro Control
Document

Onderzoek en projecten

Daglichtgedreven FKO in de glastuinbouw

Afgerond

Door een literatuurstudie en een laboratoriumproef wordt de praktische toepasbaarheid van fotokatalytische oxidatie in de glastuinbouw onderzocht. Er…

Botrytis aanpak bloeiende potplanten

Afgerond

Dit project omvat twee doelstellingen: 1. Aantonen in hoeverre de RV/vocht in het hart van de plant kan worden beïnvloed door het toepassen van een…

Toetsing emissiemodel substraatteelt

Afgerond

Dit project heeft tot doel: Toetsing van de modelmatige benadering van emissie op praktijkschaal;Verwerven van inzicht in de belangrijkste…

Glastuinbouw Nederland - © 2024