Wortelverdikking komkommer

Beschrijving

Het doel van het onderzoek was om de oorzaak van wortelverdikking, het verloop van de aantasting en de factoren die van belang zijn voor de ontwikkeling in kaart te brengen. Op basis daarvan zijn mogelijkheden om wortelverdikking tegen te gaan bepaald.

Resultaten

Wortelverdikking treedt alleen op nadat er met de DW-bacterie een besmetting heeft plaatsgevonden. Wel hebben een aantal chemisch factoren invloed in de mate van ontwikkeling van de verdikking. Preventieve hygiënische maatregelen zijn de beste manier om de kans op aantasting te minimaliseren.

Door de geïntegreerde aanpak van laboratoriumonderzoek op controle monsters en hygiënische maatregelen is de wortelverdikking momenteel in Nederland tot staan gebracht.

Projectnummer 10908
Looptijd 01-01-01   -   31-12-01
Afgerond Ja
Uitvoerder Groen Agro Control
Document

Onderzoek en projecten

GWO poinsettia 2002

Afgerond

Het doel van dit onderzoek is het toetsen van nieuwe cultivars op teelteigenschappen, transportgevoeligheid en houdbaarheid. Inzicht in de…

Consultancy: Virus alstroemeria

Afgerond

Dit project beoogt twee doelstellingen: Onderzoek naar de oorzaken en de (bedrijfseconomische) schade van de genoemde virussen in…

Emelten in zomerbloemen

Afgerond

De deskstudie naar Tipulidae (Familie van de langpootmuggen) is gericht op de gehele cyclus zodat mogelijke aanknopingspunten konden worden gevonden…

Glastuinbouw Nederland - © 2024