Wortelverdikking komkommer

Beschrijving

Het doel van het onderzoek was om de oorzaak van wortelverdikking, het verloop van de aantasting en de factoren die van belang zijn voor de ontwikkeling in kaart te brengen. Op basis daarvan zijn mogelijkheden om wortelverdikking tegen te gaan bepaald.

Resultaten

Wortelverdikking treedt alleen op nadat er met de DW-bacterie een besmetting heeft plaatsgevonden. Wel hebben een aantal chemisch factoren invloed in de mate van ontwikkeling van de verdikking. Preventieve hygiënische maatregelen zijn de beste manier om de kans op aantasting te minimaliseren.

Door de geïntegreerde aanpak van laboratoriumonderzoek op controle monsters en hygiënische maatregelen is de wortelverdikking momenteel in Nederland tot staan gebracht.

Projectnummer 10908
Looptijd 01-01-01   -   31-12-01
Afgerond Ja
Uitvoerder Groen Agro Control
Document

Onderzoek en projecten

Meeldauwbestrijding rozen in Afrika

Afgerond

In samenwerking met Nederlandse rozentelers wordt in Afrika onderzoek uitgevoerd, om de kwaliteit van rozen te verbeteren en gebruik van chemische…

Alternatieve middelen echte meeldauw

Afgerond

Onderzoek naar alternatieve middelen tegen echte meeldauw in Roos. Na inventarisatie naar middelen toegepast in Afrika vindt onderzoek plaats onder…

Oorzaak bladschade bij potanthurium

Afgerond

Doel is het ontwikkelen van kennis over oorzaak bladschade bij Anthurium. Het onderzoek bestaat uit twee activiteiten. Ten eerste een kasproef met…

Glastuinbouw Nederland - © 2024