Wortelverdikking komkommer

Beschrijving

Het doel van het onderzoek was om de oorzaak van wortelverdikking, het verloop van de aantasting en de factoren die van belang zijn voor de ontwikkeling in kaart te brengen. Op basis daarvan zijn mogelijkheden om wortelverdikking tegen te gaan bepaald.

Resultaten

Wortelverdikking treedt alleen op nadat er met de DW-bacterie een besmetting heeft plaatsgevonden. Wel hebben een aantal chemisch factoren invloed in de mate van ontwikkeling van de verdikking. Preventieve hygiënische maatregelen zijn de beste manier om de kans op aantasting te minimaliseren.

Door de geïntegreerde aanpak van laboratoriumonderzoek op controle monsters en hygiënische maatregelen is de wortelverdikking momenteel in Nederland tot staan gebracht.

Projectnummer 10908
Looptijd 01-01-01   -   31-12-01
Afgerond Ja
Uitvoerder Groen Agro Control
Document

Onderzoek en projecten

Consultancy: Uitval lisianthuis

Afgerond

Al geruime tijd heeft de sector last van uitval in de Lisianthusteelt. Deze uitval is gemiddeld 10%. Van deze 10% uitval is ca. 8% te wijten aan een…

Consultancy: Aardslakken in cymbidium

Afgerond

De Spaanse aardslak, Lehmannia valentiana, veroorzaakt vraatschade aan de bloembladeren van Cymbidium. Uit eerder onderzoek, waarin losse bloemtakken…

Glastuinbouw Nederland - © 2024