Wortelverdikking komkommer

Beschrijving

Het doel van het onderzoek was om de oorzaak van wortelverdikking, het verloop van de aantasting en de factoren die van belang zijn voor de ontwikkeling in kaart te brengen. Op basis daarvan zijn mogelijkheden om wortelverdikking tegen te gaan bepaald.

Resultaten

Wortelverdikking treedt alleen op nadat er met de DW-bacterie een besmetting heeft plaatsgevonden. Wel hebben een aantal chemisch factoren invloed in de mate van ontwikkeling van de verdikking. Preventieve hygiënische maatregelen zijn de beste manier om de kans op aantasting te minimaliseren.

Door de geïntegreerde aanpak van laboratoriumonderzoek op controle monsters en hygiënische maatregelen is de wortelverdikking momenteel in Nederland tot staan gebracht.

Projectnummer 10908
Looptijd 01-01-01   -   31-12-01
Afgerond Ja
Uitvoerder Groen Agro Control
Document

Onderzoek en projecten

Geïntegreerde bestrijding in roos

Afgerond

Het ontwikkelen van een beheersstrategie voor het plagencomplex van roos met behulp van natuurlijke vijanden in combinatie met chemische bestrijding.…

Verticillium in sering, vervolg

Afgerond

Het selecteren, vermeerderen en verder toetsen van onderstammen, die weinig vatbaar zijn voor Verticillium, op hun geschiktheid voor de teelt van…

Geïntegreerde bestrijding amaryllis

Afgerond

In dit project worden de mogelijkheden van Amblyseius barkeri voor de bestrijding van trips en narcismijt in Amaryllis onderzocht. Het is een…

Oorzaak uitval alstroemeria

Afgerond

In dit project wordt een inventarisatie uitgevoerd om de oorzaak van uitval in Alstroemeria vast te stellen. Conform de postulaten van Koch wordt…

Glastuinbouw Nederland - © 2024