Wortelverdikking komkommer

Beschrijving

Het doel van het onderzoek was om de oorzaak van wortelverdikking, het verloop van de aantasting en de factoren die van belang zijn voor de ontwikkeling in kaart te brengen. Op basis daarvan zijn mogelijkheden om wortelverdikking tegen te gaan bepaald.

Resultaten

Wortelverdikking treedt alleen op nadat er met de DW-bacterie een besmetting heeft plaatsgevonden. Wel hebben een aantal chemisch factoren invloed in de mate van ontwikkeling van de verdikking. Preventieve hygiënische maatregelen zijn de beste manier om de kans op aantasting te minimaliseren.

Door de geïntegreerde aanpak van laboratoriumonderzoek op controle monsters en hygiënische maatregelen is de wortelverdikking momenteel in Nederland tot staan gebracht.

Projectnummer 10908
Looptijd 01-01-01   -   31-12-01
Afgerond Ja
Uitvoerder Groen Agro Control
Document

Onderzoek en projecten

Consultancy: Roest in veronica

Afgerond

De roestschimmel op Veronica in Afrika wordt geïdentificeerd, literatuur wordt gescreend op mogelijke middelen ter bestrijding en in een in-vitro…

Schadelijke wantsen onder glas

Afgerond

Komkommer- en aubergine telers kunnen flink last hebben van wantsen. Als behaarde wants in de kas aanwezig is ontstaat al snel veel schade. Deze…

Leaflet herbiciden zomerbloemen

Afgerond

Binnen dit project zal een leaflet worden samengesteld met informatie over het gebruik van, op het moment van uitgifte, toegelaten herbiciden in de…

Glastuinbouw Nederland - © 2024