Wortelverdikking komkommer

Beschrijving

Het doel van het onderzoek was om de oorzaak van wortelverdikking, het verloop van de aantasting en de factoren die van belang zijn voor de ontwikkeling in kaart te brengen. Op basis daarvan zijn mogelijkheden om wortelverdikking tegen te gaan bepaald.

Resultaten

Wortelverdikking treedt alleen op nadat er met de DW-bacterie een besmetting heeft plaatsgevonden. Wel hebben een aantal chemisch factoren invloed in de mate van ontwikkeling van de verdikking. Preventieve hygiënische maatregelen zijn de beste manier om de kans op aantasting te minimaliseren.

Door de geïntegreerde aanpak van laboratoriumonderzoek op controle monsters en hygiënische maatregelen is de wortelverdikking momenteel in Nederland tot staan gebracht.

Projectnummer 10908
Looptijd 01-01-01   -   31-12-01
Afgerond Ja
Uitvoerder Groen Agro Control
Document

Onderzoek en projecten

Uitval door fusarium in buitenbloemen

Afgerond

Inventarisatie van de oorzaak van uitvalproblemen wees erop dat fusarium de voornaamste oorzaak zou kunnen zijn. Het doel van dit onderzoek is het…

Valse meeldauw in radijs en komkommer

Afgerond

In dit project wordt de effectiviteit bepaald van de natuurlijke middelen chitosan en natriumbicarbonaat tegen valse meeldauw in radijs en komkommer.…

Glastuinbouw Nederland - © 2024