Wortelverdikking komkommer

Beschrijving

Het doel van het onderzoek was om de oorzaak van wortelverdikking, het verloop van de aantasting en de factoren die van belang zijn voor de ontwikkeling in kaart te brengen. Op basis daarvan zijn mogelijkheden om wortelverdikking tegen te gaan bepaald.

Resultaten

Wortelverdikking treedt alleen op nadat er met de DW-bacterie een besmetting heeft plaatsgevonden. Wel hebben een aantal chemisch factoren invloed in de mate van ontwikkeling van de verdikking. Preventieve hygiënische maatregelen zijn de beste manier om de kans op aantasting te minimaliseren.

Door de geïntegreerde aanpak van laboratoriumonderzoek op controle monsters en hygiënische maatregelen is de wortelverdikking momenteel in Nederland tot staan gebracht.

Projectnummer 10908
Looptijd 01-01-01   -   31-12-01
Afgerond Ja
Uitvoerder Groen Agro Control
Document

Onderzoek en projecten

Weerbaar wortelmilieu

Afgerond

Doel van dit project is om kennis over de ontwikkeling van micro-organismen in substraatteelten te leveren, waarmee weerbaarheid, via gerichte keuze…

Duurzame beheersing van onkruiden

Afgerond

Doelstelling van dit project is om de afhankelijkheid van chemisch-synthetische onkruidbestrijdingsmiddelen te verminderen door duurzamer de…

Biodiversiteit

Afgerond

Vanuit maatschappelijk en teelttechnisch oogpunt wordt steeds meer gesproken over inzet en behoud biodiversiteit. Niet alleen vanuit ondernemers zelf…

Glastuinbouw Nederland - © 2024