Wortelverdikking komkommer

Beschrijving

Het doel van het onderzoek was om de oorzaak van wortelverdikking, het verloop van de aantasting en de factoren die van belang zijn voor de ontwikkeling in kaart te brengen. Op basis daarvan zijn mogelijkheden om wortelverdikking tegen te gaan bepaald.

Resultaten

Wortelverdikking treedt alleen op nadat er met de DW-bacterie een besmetting heeft plaatsgevonden. Wel hebben een aantal chemisch factoren invloed in de mate van ontwikkeling van de verdikking. Preventieve hygiënische maatregelen zijn de beste manier om de kans op aantasting te minimaliseren.

Door de geïntegreerde aanpak van laboratoriumonderzoek op controle monsters en hygiënische maatregelen is de wortelverdikking momenteel in Nederland tot staan gebracht.

Projectnummer 10908
Looptijd 01-01-01   -   31-12-01
Afgerond Ja
Uitvoerder Groen Agro Control
Document

Onderzoek en projecten

Wortelrot in anthurium

Afgerond

In dit project wordt inzicht verschaft in de factoren die een rol spelen bij het ontstaan van wortelrot in Anthurium. Een drietal vragen staat…

Zwakke cellen en Botrytis bij tomaat

Afgerond

In dit project wordt de samenhang tussen uitgroei en uitgroeisnelheid van zeer jonge bladeren, de vochtsituatie (VD en verdamping), de plantbalans en…

Onderzoek oorzaak bent neck hippeastrum

Afgerond

Dit project heeft tot doel om aanknopingspunten in de teelt te vinden waarmee het al dan niet optreden van het verschijnsel 'Bent Neck' verklaard kan…

Glastuinbouw Nederland - © 2024